Pentusuunnitelmia

Sunnalle syntyi 5 terhakkaa tyttöä ja 1 potra poika 29.3.2021.

Toivon pennuille erityisesti Sunnan miellyttämisenhalua ja asennetta tehdä asioita ihmiselle, sekä Rovan vilkasta, tarmokasta ja varmaa luonnetta. Toiveissa on harrastavat tai muuten aktiiviset kodit. Molemmilta puolin suvuista löytyy harrastavia koiria eri lajeissa.

Sunna
Sunna
Rova  © Viivi Saarikko
Rova © Viivi Saarikko
Sunna
Sunna
Rova  © Viivi Saarikko
Rova © Viivi Saarikko
Sunna
Sunna
Rova  © Viivi Saarikko
Rova © Viivi Saarikko
Sunna
Sunna
Rova  © Viivi Saarikko
Rova © Viivi Saarikko
Sunna
Sunna
Rova  © Viivi Saarikko
Rova © Viivi Saarikko

Kairanlumon Kastehelmi "SUNNA"


s. 21.8.2018

i. Kontioharjun Juissi

e. Beaivi

lonkat C/C

kyynärät 0/0

silmät: ok

prcd-pra: kantaja

pompen: terve

DM: terve

jalostustarkastettu hyväksytysti

näyttelyistä h

alhaalta puuttuu hammas p4


Pippurimuorin Sata Lasissa "ROVA"


i. Ikuisesti Aika Kone

e. Pippurimuorin Auringonkehrä

lonkat A/A

kyynärät 0/0

selkä: VA0 (normaali) lukumäärä 0, LTV0 (normaali)

polvet: 0/0

silmät: iris-iris PMM, lievä (silmän iiriksessä harmittomia, lankamaisia rihmoja, jotka ovat jäänteitä sikiöajoilta. ei jalostuseste)

prcd-pra: terve

pompen: terve

DM: terve

luonnetestattu 159p, laukausvarma

tk1, rtk2


Sunna elelee vanhempieni luona, maatilan arjessa, viettäen tavallista perhekoiran elämää. Sunna on iloinen, nöyrä, melko rauhallinen, ja ehkä maailman kiltein koira. Lasten kanssa helppo ja luotettava kaveri.

Sunnalla ei ole toisten koirien kanssa ollut koskaan mitään ongelmaa. Se on kaikkien kaveri, avoin tyyppi.

Pysyy hyvin vapaana ja kuulolla. Sunna lenkkeileekin pääosin vapaana juosten, ja sillä on kotonaan paljon tilaa temmeltää kotipelloilla- ja metsissä.

Sunna on muutamia kertoja käynyt lammaspaimennuksessa, ja se on osoittanut luontaista kiinnostusta lampaita kohtaan ja hyvää toimintakykyä.

Sunna innostuu kaikesta tekemisestä, ja se on helposti motivoitavissa. Se tekee asioita ihmiselle mielellään.

Sunna on lähtenyt muutamia kertoja veljeni mukaan metsästysreissuille (ihan siis muuten vain hengailemaan, ulkoilun kannalta) eikä ole piitannut mitään, vaikka haulikolla on ammuttu vieressä. Myöskään ilotulitukset tms ei aiheuta reaktioita, ja Sunna on alustavarma koira. Näyttelyssä huomasi, että Sunna ei nauttinut olostaan uudessa tilanteessa. Sunna on ennemmin pehmeä, kuin kova koira.

Sunna on varsin hiljainen koira, se ei hauku juuri koskaan.

Sunna on paimenkoiramainen ja rodunomainen narttu. Se liikkuu hyvin ahmamaisesti ja sen turkki on hyvälaatuinen ja hillitty.


Sunnan urokseksi valikoitui pitkän pohdinnan ja puntaroinnin jälkeen ihana parkkipoika Rova. Rovassa minua sykähdyttää eniten paitsi itseäni miellyttävä sukutaulu, sen reipas ja aktiivinen luonne. Lähtökohtaisesti minulla oli haussa hieman vanhempi uros Sunnalle, mutta Rovan kohdalla muut asiat painoivat vaakakupissa sen verran, että päätin loppuviimein joustaa tuon kriteerin suhteen.

Rova on laajasti terveystutkittu ja sen luusto on priimaa. Sen kanssa harrastetaan ja kilpaillaan rallytokossa ja tokossa, ja sillä on tuloksia myös mejässä. Rova on käynyt kokeilemassa paimennusta lampailla sekä kerran poroilla, ja sillä löytyy hyviä ominaisuuksia niihinkin hommiin.

Rovan omistaja kuvailee Rovaa seuraavasti:

"Asumme Rovan kanssa Helsingissä toisen suomenlapinkoirauroksen kanssa kerrostalossa.

Rova mukautuu aina meidän arjen menoihin hyvin ja siksi onkin mukana kaikkialla minne menenkin. Arjessa se on huomaamaton. Lenkeillä sitä voisi huoletta pitää vapaana Helsingin vilkkaimmillakin lenkkipoluilla, se pysyy pyytämättä lähellä ja haluaa olla tietoinen koko ajan sijainnistani. Sillä ei ole riistaviettiä, eikä juurikaan saalisviettiä.

Harrastuskentillä olen hyödyntänyt Rovan terävyyttä ja temperamenttia ja vahvistanut niitä niin, että minun kanssani kentällä on aina täysiä tekevä ja iloinen tiimikaveri. Treenaamme säännöllisesti/kausittain rally-tokoa ja tokoa. Myös sulan maan aikaan ajoittain verijälkeä, sillä Rova on osoittanut pennusta lähtien vahvaa nenätyöskentelyä. Rova palkkautuu lelupalloilla ja herkulla. Harrastuksissa Rova kestää suhteellisen paljon toistoja.

Rova on suhteellisen hiljainen lapinkoiraksi, ei hauku turhia. Ilmoittaa tarvittaessa hieman epäillyttävästä tilanteesta muutamalla haukahduksella. Rovalla on aikuisikään tultua kehittynyt kuitenkin äänteleminen ts. "keskusteleminen", se pitää matalia ääniä kun on iloinen tai kun sillä on tylsää.

Olemme pennusta lähtien pyrkineet sosiaalistamaan Rovaa säännöllisesti. Muiden koirien kanssa Rova tulee hyvin toimeen, se ei ole tähän mennessä kenenkään kanssa kehitellyt riitaa. Rovasta kuitenkin huomaa välillä, että sillä kestää lukea toista koiraa ja siksi tarvitsee joidenkin uusien koirien kanssa pidemmän ajan tutustua. Jos kemiat toisen koiran kanssa eivät kohtaa, Rova jättää toisen rauhaan. Rovalla on useita uros- että narttukavereita. Se pärjää isommassakin koiralaumassa.

Rova on ääni- ja alustavarma. Ihmisiä kohtaan se on avoin. Sille oma lauma on todella tärkeä. Se ei ole varsinainen sylikoira vaikka tykkääkin olla lähellä.

Rovasta löytyy tosi paljon hauskoja ominaisuuksia, se on tosi persoonallinen ja aina pilke silmäkulmassa. Se saa kyllä nauramaan joka päivä omilla veikeilyllään."


Toivon kovasti suunnitelmien onnistuvan! Odotan pennuista ystävällisiä, avoimia, ja hyvällä toimintakyvyllä varustettuja menijöitä. Toivon pennuille erityisesti Sunnan miellyttämisenhalua ja asennetta tehdä asioita ihmiselle, sekä Rovan vilkasta, tarmokasta ja varmaa luonnetta. Toiveissa on harrastavat tai muuten aktiiviset kodit. Molemmilta puolin suvuista löytyy harrastavia koiria eri lajeissa. Yhdistelmä on jtk:n hyväksymä.

Yhdistelmä jalostustietokannassa


Lue ensin TÄMÄ, ennen kuin otat yhteyttä. Pelkkiin hinta- tai väritiedusteluihin en vastaa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!